top of page
Aqua XP

AQUA XP

Waterdoorlatend voegen en voorkom onkruid 

Voorkomt onkruid en is eenvoudig te verwerken

Ruim 25 jaar geleden introduceerde we in Nederland het voegen van bestratingen. De meeste hoveniers werkten toen nog met brekerszand tussen de voegen. Sinds de consument het gemak van “geen onkruid tussen de stenen" heeft ontdekt, wil zowat iedereen een onderhoudsarme bestrating. In het begin werkten we met de Duitse formule, maar sinds we in 2015 een veel betere variant met 30% meer bindmiddel in Engeland ontdekten, zijn we Aqua XP met veel succes gaan importeren. Inmiddels produceren we deze voeg zelf in Nederland, wat natuurlijk veel duurzamer is.

In het begin waren er wat obstakels die we moesten overwinnen. We kregen van diverse dealers te horen dat onze voeg er iets minder gemakkelijk inging dan de Duitse variant. Eigenlijk best logisch als er meer bindmiddel (plak) inzit. Het grote voordeel is echter de eindkwaliteit en sterkte van de voeg. Aqua XP kan toegepast worden op zwaardere opritten met een belasting tot zelfs 3500 kg. Dat werkt een stuk makkelijker dan het werken met een 2K voegmiddel. Nog een groot voordeel is dat Aqua XP met onbeperkt veel water verwerkt kan worden en dat de bindmiddelen niet uitspoelen. Voor het snel en gemakkelijk verwerken van Aqua XP hebben we wat handige tools ontwikkeld, namelijk het Voegmaatje en de Twizzie. (zie hieronder)

Bijna alle 1K voegen die in Nederland worden verwerkt komen nog uit Duitsland of uit Canada. Op de beurs in Hardenberg stelden we diverse hoveniers de volgende vraag:

Als een consument een terras of een oprit laat leggen, hoe lang gaat deze mee? Volgens de hovenier toch wel minimaal 15 jaar. Wij hebben ervaring dat de Duitse voeg al na 5-6 jaar de eerste gebreken laat zien. Aqua XP gaat minimaal 10-15 jaar mee en is op dat gebied een veel duurzamere en voordeligere keuze.

Daarnaast is er voor de hovenier een eerlijke marge op Aqua XP en de hovenier kiest graag voor kwaliteitsproducten. Een bijkomend voordeel is dat we al vanaf € 295,- franco leveren.

Tijdens de beurs spraken we met een hovenier die werkt met 2K voegmiddelen, alleen al omdat de Duitse voeg voor hem niet sterk genoeg bleek te zijn. Hij was erg blij dat er een veel sterkere variant leverbaar is voor terrassen en opritten. Hij gaat de test met Aqua XP graag uitvoeren, omdat hij hiermee veel tijd en vooral veel geld gaat besparen.

Aqua XP: op natte bestrating verwerken (meest waterdoorlatend)

De Aqua XP is een “All in One” oplossing voor voegen vanaf 2,5-40 mm. (Premium Fijn van 1,5-6 mm) Met dit product kun je dus ook smalle voegen maken en je kunt gewoon op natte stenen werken. Hierdoor ontstaat er geen vervuiling op de stenen en iedereen kan ermee voegen.

Aqua XP is leverbaar in de kleuren Naturel, Steengrijs en Basalt. (2,5-40 mm)

Aqua XP Premium is leverbaar in de kleuren Naturel, Lichtgrijs, Donkergrijs en Basalt. (2,5-40 mm)

Aqua XP Premium Fijn is leverbaar in de kleuren Naturel, Lichtgrijs, Donkergrijs en Basalt. (1,5-6 mm)

De Premium varianten zijn gemaakt van vooraf gekleurd zand, dus een zeer chique, gelijkmatige kleur voeg. Echt mooi bij natuursteen of keramische tegels.

Aqua XP kan op alle soorten bestrating gebruikt worden en is geschikt voor al je waterdoorlatende voegoplossingen.

Aqua XP: Voegen zoals je gewend bent maar dan nóg beter.

De verbeterde formule zorgt voor een veel snellere droogtijd. Dit geeft een optimale hechting aan de bestrating. 

AQUA XP

• Verwerkbaar op natte stenen

• Verbeterde formule

• Optimale hechting

• Sterk en duurzaam

Aqua XP is geschikt op natte oppervlakken voor alle soorten bestrating op uw oprit of terras. Bij toepassing op bestaande bestrating eerst oud voegmateriaal en onkruid volledig verwijderen. Bestrijd vooraf mieren en andere insecten.

Sinds 2022 zijn Aqua XP Premium en Aqua XP Fijn Premium leverbaar.

Deze voegproducten zijn leverbaar in 4 hele chique kleuren, van vooraf gekleurd zand. Met name voor natuursteen of voor keramische tegels is deze voeg nu al erg gewild bij diverse hoveniers. Het voordeel is dat de Aqua XP Premium zeer gelijkmatig van kleur is en er dus nog mooier uitziet.

Het Voegmaatje is professioneel gereedschap om jarenlang te gebruiken.

Het “Voegmaatje” is een handig stuk gereedschap om het voegmateriaal in de voegen aan te drukken (rollen). Hierdoor komt de voeg helemaal tot onderin en dat bevordert de sterkte en levensduur van de voeg.

Het is toepasbaar op epoxy, polymeer en 100% ecologisch voegzand. Hierdoor is het trillen van de tegels niet nodig en er kan zeer snel gewerkt worden. De voegen worden dus beter gevuld en deze zijn uiteindelijk veel sterker. Door de eenvoudig verwisselbare RVS schijven van 1 t/m 6 mm kunnen diverse breedtes van voegen worden uitgevoerd.

Het “Voegmaatje” weegt ongeveer 7-8 kg, waardoor hij zelf voldoende druk geeft aan de voeg. De hovenier rolt hiermee eenvoudig over het voegmateriaal, zonder druk uit te oefenen en hij ontlast daarmee zijn rug. De stalen steel is verzinkt en in kleur gespoten, zodat het jarenlang mee kan gaan. De steel is 28 mm dik, waardoor hij goed in de hand ligt.

De Twizzie is een handig hulpmiddel, een trekker met een makkelijk daarop te koppelen tuinslang. Zo heb je altijd voldoende water bij het verwerken van Aqua XP en dat scheelt 1 man personeel. Na 30 minuten heb je de kosten al terugverdiend.

Specificaties

AQUA XP 

• Voor voegen van 2,5 tot 40 mm

• Verwerkbaar op natte stenen

• Verbeterde formule

• Optimale hechting

• Sterk en duurzaam

Steengrijs

Basalt

Naturel

AQUA XP PREMIUM

• Voor voegen van 2,5 tot 40 mm

• Vooraf gekleurd zand

• Uitstraling is chiquer

• Verwerkbaar op natte stenen

• Verbeterde formule

• Optimale hechting

• Sterk en duurzaam

Basalt.jpg
Dgrijs.jpg
Lgrijs.jpg

Licht grijs

Donker grijs

Basalt

Naturel.jpg

Naturel

AQUA XP FIJN PREMIUM

• Voor voegen van 1,5 tot 6 mm

• Verwerkbaar op natte stenen

• Verbeterde formule

• Optimale hechting

• Sterk en duurzaam

Basalt.jpg
Dgrijs.jpg
Lgrijs.jpg

Licht grijs

Donker grijs

Basalt

Naturel.jpg

Naturel

Adviesprijs Aqua XP

1061 Basalt 

1062 Steengrijs 

1064 Naturel

Emmer met vacuüm zak 12,5 kg

80 x 12,5 kg/pallet

€ 64,50

incl. BTW

Adviesprijs Aqua XP PREMIUM

1083 Basalt 

1084 Donkergrijs 

1085 Lichtgrijs 

1086 Naturel

Emmer met vacuüm zak 12,5 kg

80 x 12,5 kg/pallet

€ 71,50

incl. BTW

1066 Basalt 

1067 Steengrijs 

1069 Naturel

Emmer met vacuüm zak 5 x 2 kg

Prijs per zak van 2 kg.

€ 14,95

incl. BTW

1087 Basalt 

1088 Donkergrijs 

1089 Lichtgrijs 

1090 Naturel

Emmer met vacuüm zak 5 x 2 kg

Prijs per zak van 2 kg.

€ 16,95

incl. BTW

Adviesprijs Aqua XP FIJN PREMIUM

1091 Basalt 

1092 Donkergrijs 

1093 Lichtgrijs 

1094 Naturel

Emmer met vacuüm zak 12,5 kg

80 x 12,5 kg/pallet

€ 79,50

incl. BTW

1095 Basalt 

1096 Donkergrijs 

1097 Lichtgrijs 

1098 Naturel

Emmer met vacuüm zak 5 x 2 kg

Prijs per zak van 2 kg.

€ 18,95

incl. BTW

Reiniger / stripper 1 liter voor Aqua XP

2050

Per liter

Voor Aqua XP

€ 42,65

incl. BTW

Instructievideo

Video
bottom of page