top of page
Gebakken stenen gevoegd met StoneFlex_edited.jpg

STONEFLEX

Voorkomt onkruid, onderhoudsvrij en waterdoorlatend

Geschikt voor terras, pad, oprit en middenberm

Ruim 12 jaar geleden hebben we de polymeervoeg in Nederland geïntroduceerd. We importeerden dit product uit Canada en we waren erg tevreden over de diverse mogelijkheden die polymeervoegen bieden. Men kan voordeliger werken op droge bestrating en zelfs zeer smalle voegen opvullen, zodat onkruid geen kans krijgt. Helaas waren niet alle hoveniers tevreden, omdat de kwaliteit in een aantal gevallen snel terugliep en omdat men voorzichtig moest zijn met de hoeveelheid water tijdens de activatie van de voeg (uitspoelen van bindmiddelen).

We zijn in 2015 samen met TNO in Delft gestart met de ontwikkeling van StoneFlex, een polymeervoeg met ruim 30% meer bindmiddel dan de Canadese variant. Het heeft echter 3,5 jaar geduurd voordat we de perfecte formule hadden ontwikkeld. Op de beurs in Hardenberg lieten we de hoveniers zien dat StoneFlex continue onder water kan staan en hoe elastisch StoneFlex is. Met recht de beste polymeervoeg ter wereld.

Daarnaast wordt StoneFlex in Nederland zeer duurzaam geproduceerd. De Canadese variant bestaat voor ongeveer 95% uit zand en dat moet allemaal met containers naar Nederland toe (niet erg duurzaam, maar wel kostbaar). StoneFlex wordt door ons in Nederland geproduceerd met Nederlands zand en met Basalt net over de grens in Duitsland. Door het gebruik van ruim 30% meer bindmiddel is de kwaliteit sterk verbeterd. Tijdens de verwerking kan de voeg flink worden natgemaakt en nog spoelen de polymeren niet uit. Ook het schoonspoelen van de bestrating kan met veel water, zodat een sluier wordt voorkomen.

Natuurlijk zijn de bindmiddelen het duurste ingrediënt, maar gelukkig besparen we flink op de transportkosten. Daarom is er voor de hovenier veel meer marge op StoneFlex, terwijl de adviesprijs marktconform is. Wij zijn van mening dat de tijd langzaamaan verandert en dat de hovenier kiest voor kwaliteitsproducten en voor marge. Nieuw in het assortiment is de StoneFlex Finish, geschikt icm StoneFlex om zeer smalle voegen vanaf 0,5 mm op te vullen.

StoneFlex: op droge bestrating verwerken

StoneFlex is een verbeterde versie van polymeervoegen in het algemeen en hij heeft zeer goede eigenschappen. Zo kan StoneFlex veel beter tegen een hoog grondwaterpeil en hij kan zelfs ingezet worden bij lichte stabilisaties.

StoneFlex is leverbaar in de kleuren Basalt, Steengrijs en Naturel.  

Ondanks de hoge kwaliteit zetten we StoneFlex zeer scherp in de markt en dat is mogelijk omdat we StoneFlex zelf produceren. Er zijn veel minder transportbewegingen nodig en daarom is StoneFlex ecologisch geproduceerd.

We leveren uit voorraad meestal na 2 werkdagen.  

StoneFlex is een eenvoudig te verwerken voegmateriaal.

Er kan al vanaf 1 mm (Finish vanaf 0,5 mm) gevoegd worden, zodat voegen met StoneFlex extra voordelig is.

Met kan eerst zand inkeren en slechts de bovenste 3 cm voegen met StoneFlex (Finish 2 cm), wat opnieuw een enorme besparing oplevert.

StoneFlex (Finish)

• Werkt snel en eenvoudig

• Onderhoudsvrij

• Voorkomt onkruid

• Voor alle soorten bestrating

• Vanaf 0,5 mm tot 40 mm

Maak altijd eerst een proefstukje op een onopvallende plaats en voeg op een geheel droge bestrating. De ondergrond moet waterdoorlatend zijn. Na het nevelen van de voeg dient men ongeveer 2 minuten te wachten en dan spoelt men met een krachtigere straal het oppervlak schoon. Bij toepassing op bestaande bestrating eerst oud voegmateriaal en onkruid volledig verwijderen. Bestrijd vooraf mieren en andere insecten en volg de werkwijze volgens de gebruiksaanwijzing. 

Specificaties

STONEFLEX

• Onderhoudsvrij

• Voor zeer smalle voegen

• Waterdoorlatend

• Geschikt voor oprit, terras, voetpad en middenberm

Stoneflex

Basalt

Steengrijs

Naturel

Adviesprijs StoneFlex

1000 Basalt 

1001 Steengrijs 

1002 Naturel

Zak 20 kg

63 x 20 kg/pallet

€ 62,50

incl. BTW

bottom of page