top of page
Magnified Grass

Voegoplossingen voor de lange termijn


NORMECO GROEIT. HET BEDRIJF IS VANWEGE HET SUCCES VAN STONEFLEX VERHUISD NAAR EEN NIEUWE LOODS VAN 2000 VIERKANTE METER. HIERIN STAAN MACHINES DIE GRONDSTOFFEN VAN STONEFLEX WEGEN, MENGEN EN VERPAKKEN. HIERDOOR IS HET PRODUCTIEPROCES VAN NORMECO AANZIENLIJK VERSNELD EN VERBETERD. DAARNAAST REIKT HET SUCCES VAN STONEFLEX TOT STEEDS VERDER OVER DE GRENZEN. ZELFS IN JAPAN GAAT MEN AAN DE SLAG MET HET VOEGPRODUCT.


Normeco is nu een aantal weken gehuisvest op de nieuwe locatie en de laatste puntjes op de i aan het zetten. Ondertussen blijven de orders en de vrachtwagens met materialen binnenkomen. ‘Natuurlijk blijven mensen investeringen doen voor hun tuin, dat legt ons geen windeieren. Maar het zegt ook wel veel over de kwaliteit van onze producten’, aldus Normeco-eigenaar Jack Weijers, die een treffende anekdote aanhaalt om dit te illustreren.


‘Tijdens het leeghalen van de ouwe loods merkten we plots een stuk Stoneflex op. Dit was op de grond terechtgekomen tijdens de productie met onze machines. Toen we dat met handveger en blik van de grond wilden schrapen, constateerden we dat het volledig elastisch was geworden. Dit was voor mij het teken dat het product zelfs nog van betere kwaliteit is dan ik aanvankelijk dacht. Dit voorbeeld laat zien wat de meerwaarde is van deze betaalbare voegoplossing voor de langere termijn.’


Flinke voorraad

Ook in deze tijden van schaarste aan grond-stoffen blijven de producten van Normeco zeer betaalbaar. De onderneming heeft een flinke voorraad opgebouwd in Valkenswaard, waardoor klanten verzekerd zijn van stabiele prijzen. Of het nu gaat om Stoneflex, Aqua XP of de hoogwaardige en week- makervrije hovenierskit Easy.


Inmiddels heeft een van de Belgische klanten van Normeco de voegoplossing StoneFlex geïntroduceerd in Japan. ‘We hebben de eerste tien zakken Stoneflex reeds naar Japan geëxporteerd en ik verwacht dat er meer mogelijkheden in het verschiet liggen’, aldus Weijers. ‘Momenteel wordt het product uit-voering getest. Bij tevredenheid heeft men al aangegeven Stoneflex in Japan te willen produceren. In dat geval zullen wij garant staan voor de levering van alle bindmiddelen.’ De eigenaar van Normeco is blij dat ook een Aziatisch bedrijf interesse toont in zijn voegmiddelen, maar benadrukt dat de focus blijft liggen op Nederland en de rest van Europa. ‘We hebben twee jaar geleden Stoneflex op de markt gebracht en nog geen enkel negatief geluid over het product mogen ontvangen. Daarnaast zijn we vier keer zo groot ge-worden. We blijven in de lift zitten.’WWW.TUINVAK.NL

Comments


bottom of page